Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ALEGERI ÎN MOLDOVA. Bătălie decisivă pentru Primăria Chişinău între liberalul Dorin Chirtoacă şi socialista Zinaida Greceanîi

Postat la: 28.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

în 458 de localitati din Republica Moldova se desfasoara, duminică 28 iunie, turul doi al alegerilor locale. Cea mai importantă bătălie se dă pentru Primăria Chișinău între Dorin Chirtoacă și Zinaida Greceanîi.

Locuitorii cu drept de vot sunt chemați la urne pentru a-și alege primarii care vor administra localitățile în următorii patru ani. Insa, cea mai importantă bătălie se duce pentru Primăria Chisinau intre liberalul Dorin Chirtoacă si socialista Zinaida Greceanîi.

În turul intai, liberalul Dorin Chirtoacă a obtinut cu 37,52% din voturi iar socialista Zinaida Greceanîi- 35,68%. La data de 14 iunie, când a fost organizat primul tur a l alegerilor locale au fost aleși primarii în 437 de localități. La urne s-au prezentat 48,95% din alegătorii cu drept de vot înscrişi pe liste.

Totodată, în trei localități vor avea loc alegeri repetate. La Topala (Cimișlia) alegerile vor fi repetate, din cauza că procesul electoral a fost întrerupt din cauza unui scandal care a izbucnit în incinta secției de votare.

La Ulmu (Ialoveni), sătenii au boicotat alegerile în primul tur, iar la Ermoclia (Ștefan Vodă) rezultatele scrutinului au fost contestate de candidatul liberal-democrat, Alexandru Pavlicenco.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE