Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alerta de gripa aviara si in România. Virusul a fost depistat la o lebada moarta

Postat la: 28.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O tulpină a virusului gripei aviare a fost depistată la o lebădă găsită moartă în Constanţa, iar Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) anunţă măsuri severe în zonă. Vor fi controlate toate gospodăriile.

"Au fost prelevate probe de la o lebădă găsită moartă în Constanţa, iar în urma rezultatelor s-a stabilit că este vorba despre virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare. Se formează o zonă de supraveghere şi una de protecţie şi se vor lua măsuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodăriile din zonă, fermele de păsări, târgurile şi nu va mai pleca nicio pasăre fără contol sanitar-veterinar", a declarat Mihai Ponea, vicepreşedintele ANSVA.

România se afla în stare de alertă de săptămâna trecută, când autorităţile din Ungaria au dispus sacrificarea păsărilor existente în apropierea focarelor de gripa aviară din localităţile Bugac şi Kiskunmajsa. "Noi am luat măsuri restrictive la graniţa de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a ţării, la Constanţa, la o pasăre migratoare: lebăda", a spus vicepresedintele ANSVA.

Virusul H5N8 a fost identificat în mai multe ţări din Europa, printre care Olanda, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Eleveţia. Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură avertizează că gripă aviară va persista până la vară în ţările Uniunii Europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE