Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ambasadorul George Maior „spală" cenzura şi plagiatul vicepremierului Oprea!

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasadorul României în SUA - l-am numit pe George Maior, fost şef al SRI - îl „spală" pe vicepremierul Gabriel Oprea, implicându-se în mod direct în operaţiunea de recosmetizare a imaginii generalului în America.

Concret - potrivit dezvăluirii de pe blogul lui Marian Petruţă, preşedintele NARPA (North American Romanian Press Association) - inventivul Maior l-a invitat pe Oprea la Washington cu pretextul unei gale la care vor participa atât membri ai Congresului american, cât şi reprezentanţi cu greutate ai comunităţii româneşti din SUA.

Sub egida „Alianţa"

Evenimentul - organizat anual de „Alianţa", o asociaţie non-profit printre fondatorii căreia se numără foştii ambasadori în România, Mark Gitenstein si James Rosapepe - va avea loc în data de 7 octombrie. Numele vicepremierului a fost adăugat pe lista invitaţilor, la solicitarea fostului şef al SRI.

Cenzor şi plagiator-recidivist

Precizăm că George Maior găseşte de cuviinţă să defileze cu Oprea la Washington în pofida numeroaselor scandaluri în care generalul uneperist e direct implicat. Vicepremierul e acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat şi că a condus, la rându-i, o puzderie de alte doctorate plagiate. Totodată, reamintim că Gabriel Oprea a exercitat numeroase presiuni telefonice asupra istoricului şi scriitorului Stelian Tănase, cu scopul de a cenzura buletinul de ştiri al TVR.

„Lichidarea" lui Stelian Tănase

Întrucât Tănase s-a opus presiunilor, generalul l-a convocat pe Liviu Dragnea şi, împreună, l-au demis de la conducerea postului public de televiziune. În locul scriitorului - în perspectiva uriaşelor mize ale viitorului an electoral - PSD şi UNPR au propulsat un om de casă, în persoana aşa-zisei deontoloage Irina Radu, pentru a pune mâna pe frâiele editoriale ale instituţiei.

Iohannis, rugat să-l tempereze pe general

„Plimbarea" lui Gabi Oprea la Washington e premeditată într-un moment mai mult decât delicat: numeroşi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA au trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care îl roagă pe acesta să ia poziţie vis-a-vis de scandalul demiterii lui Stelian Tănase.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE