Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anchetă parlamentară privind modul de accesare a fondurilor europene

Postat la: 11.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatii vor demara o anchetă privind modul în care s-au folosit banii europeni în perioada 2008-2013, pentru a depista de ce absorbţia a fost atât de mică în toată această perioadă. Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a decis să ancheteze modul în care au fost accesate fondurile europene de toate Guvernele din intervalul 2008 - 2013.

Absorbţia fondurilor europene a fost mai mare de la an la an, însă insuficientă, având în vedere că erau bani europeni, de care România trebuia să profite pentru a se dezvolta. Săptămânal vor exista discuţii la Parlament, la Comisia pentru afaceri europene, cu ministrul Fondurilor Europene, legat de situaţia care a existat la acest minister, dar şi ce trebuie să se întâmple ca în execiţiul bugetar 2014-2020, absorbţia fondurilor să fie mai bună pentru România.

O primă concluzie a acestei situaţii se va formula în primăvara lui 2016, când deputaţii vor analiza toate documentele de la Ministerul Fondurilor Europene din ultimii ani. Conducerea Ministerului Fondurilor Europene trebuie să acorde atenție sporită monitorizării mai eficiente a implementării programelor, dar și întăririi capacității de gestionare a autorităților de management și a organismelor intermediare, iar la nivelul autorității de management trebuie găsite soluții clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene, a declarat şi comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE