Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anchetă de corupție la filiala din România a unui gigant farmaceutic mondial

Postat la: 01.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Filiala din România a grupului farmaceutic Roche se află în centrul unei anchete de corupție. Compania este implicată într-un caz de dare de mită în schimbul prescrierii de medicamente împotriva cancerului.

Grupul elvețian a confirmat faptul că filiala sa română, cu sediul la Basel, se află în centrul anchetei, conform Mediafax. O serie de alte societăţi farmaceutice sunt vizate, însă autorităţile româneşti din domeniul luptei împotriva corupţiei refuză să comunice câte societăţi sunt implicate în dosar.

Roche a declarat pentru agenţia americană de presă AP că ea cooperează deplin şi furnizează documentele cerute. Anchetatorii români au efectuat marţi percheziţii în 61 de apartamente şi birouri din Bucureşti şi din nord-vestul ţării, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Cercetările se concentrează asupra unor practici de achiziţie şi prescriere ale mai multor instituţii medicale - şi anume plata unor mite sub forma unor vacanţe gratuite, în schimbul prescrierii anumitor medicamente.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE