Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ancheta în cazul copilului legat cu un fular de o uşă continuă: contractele de muncă ale celor patru angajate au fost desfăcute. Şeful centrului, demis

Postat la: 15.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul de proporţii care a izbucnit la un centru de servicii sociale din sectorul 6 după ce vecinii au filmat un tânăr cu dizabilităţi legat de uşa unei case pe motiv că a fost agresiv continuă. Contractele de muncă ale celor patru angajate care au decis să-l lege au fost desfăcute şi riscă să se aleagă cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Cele patru femei au stat la audieri până la 3 dimineaţa, după ce procurorii au deschis un dosar penal în acest caz. Totodată, au fost luate o serie de măsuri instituţionale, au explicat oficiali din rândul DGASPC sector 6, autoritatea care are în subordine complexul social Istru. „Li s-au desfăcut contractele de muncă, iar şefa centrului este cercetată şi ea disciplinar şi, în prezent, este suspendată din funcţie. Au fost deja trimise nişte date către poliţie. Totodată, s-au făcut comisii din specialişti, formate din mai multe persoane, care vor face controale inopinate în toate centrele sociale din subordinea noastră. În plus, am luat decizia să refacem instrucţia şi să lucrăm la metodologie, astfel încât să nu mai aplice şi alţii asemenea tratamente copiilor", au explicat, pentru adevarul.ro, oficiali din instituţie. Potrivit acestora, Cătălin, băiatul de 16 ani care a fost legat cu un fular de o uşă, nu a suferit traume fizice. „Cele patru angajate nici măcar nu au realizat că nu procedează bine. Toate au contribuit la idee", au spus aceiaşi oficiali.

 „În urma cercetării disciplinare s-au luat următoarele măsuri: s-a dispus înlăturarea şefului de centru de la conducere, urmând a fi trimis în cercetarea organelor de ordine pentru suspiciune de abuz; s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, în conformitate cu Art. 248 alin 1, lit e, din Legea 53/ 2003, Codul Muncii, a trei îngrijitoare şi a asistentului medical, persoane angajate în cadrul Complexului de Servicii Sociale Istru", precizează un comunicat de presă al DGASPC Sectpr 6. Rezultatele anchetei au fost înaintate Poliţiei Sectorului 6, pentru clarificarea împrejurărilor în care faptele au avut loc şi pentru completarea procedurilor de cercetare care se impun în cazul suspiciunii unei situaţii de abuz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE