Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angajatii din penitenciare protesteaza luni pentru conditii de munca

Postat la: 26.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sindicaliştii încep astăzi protestele în penitenciare. Aceştia cer condiţii mai bune de muncă, dar şi bani pentru orele suplimentare. Astăzi vor fi pichetate mai multe penitenciare, printre care şi cel din Codlea, judeţul Braşov.

În jurul orei de 11:00, o parte a gardienilor peniteniciarului Codlea au anunţat că vor ieşi în stradă. La această acţiune şi-au anunţat participarea 50 din cei aproximativ 200 de angajaţi ai Penitenciarului Codlea. Oamenii reclamă nerespectarea legislaţiei care include personalul din sistemul penitenciar în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu urmări directe în ce priveşte nivelul salariilor. Gardienii spun că protestul lor nu afectează cu nimic nivelul de supraveghere a deţinuţilor din această unitate. Sunt însă decişi să nu renunţe la această formă de protest, până când Ministerul Justiţiei nu le rezolvă revendicările.

"Personalul din penitenciare lucrează în aceleaşi condiţii pe care ministrul Justiţiei le deplânge în ceea ce-i priveşte pe deţinuţi. Cu toate acestea nu există un plan concret de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru pentru personal, deşi ANP s-a angajat la aceasta prin Acorduri Colective succesive. În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajaţi, estimat de către ANP prin raportare la standardele de personal oficiale", scrie în materialul sindicaliştilor din sistemul penitenciar, conform sursei citate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE