Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angela Merkel și Francoise Hollande, întâlnire de urgență pe tema Greciei

Postat la: 05.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande se vor întâlni luni seară pentru a discuta pe marginea referendumului din Grecia și a pașilor care urmează să fie luați în "problema greacă".

"Hollande şi Merkel vor avea un dineu de lucru pentru a evalua consecinţele rezultatului referendumului din Grecia", afirmă surse oficiale franceze. Întâlnirea de la Elysee ''se înscrie în cadrul cooperării permanente dintre Franța și Germania pentru a contribui la o soluție durabilă în Grecia'', se precizează într-un comunicat.

Peste 52% dintre greci au votat NU la referendum și au respins măsurile de austeritate pe care le presupune un acord cu UE și FMI, potrivit unui exit-poll citat de presa greacă. Urnele s-au închis la ora 19.00 la așa-numitul "Greferendum" - cu trimitere la posibilitatea unui Grexit în urma unui NU spus de greci - este crucial nu doar pentru viitorul Greciei, ci și al Europei. Prezența la vot a depășit 60%, potrivit unor prime estimări transmise de corespondentul Realitatea TV de la Atena.

Numărul celor care au votat ''NU'' planului creditorilor este mai mare decât al celor care au spus ''DA'' la referendumul din Grecia, inițiat de către premierul Alexis Tsipras, potrivit unor sondaje la ieșirea de la urne, relatează AFP. Un sondaj al canalului Star dă o marjă între 49% - și 54% în cazul celor care au votat ''NU'' și între 46% și 51% în cazul celor care au votat ''DA''. Canalul de televiziune Mega indică între 49,5 % și 53, 5 % pentru votul ''NU'' și între 46,5 % și 50,5 % pentru votul ''DA''. Guvernul lui Tsipras a declarat victoria votului ''NU''.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE