Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ANI tergiversează verificările privind incompatibilitățile și conflictele de interese ale chirurgului Irinel Popescu

Postat la: 19.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alegerile pentru desemnarea rectorului si a membrilor Senatului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila" din Bucuresti sunt in plina desfasurare. Insa, intreaga comunitatea universitara de la UMF este contrariata de faptul ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) tergiverseaza de aproape doua luni sa se pronunte privind incompatibilitățile și conflictele de interese ale profesorului universitar Irinel Popescu, care este si membru al Senatului UMF.

Practic, aceasta tergiversare a Agentiei Nationale de Integritate a bulversat activitatea universitara de la UMF si pune institutie intr-o lumina proasta pentru faptul ca profesorul Irinel Popescu trece din an in Paste pe la cursuri, dar este remunerat la fel ca cel care preda constiincios zi de zi. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, la ora actuala, Irinel Popescu este profesor universitar la UMF „Carol Davila", chirurg și șef de secție la Institutul Clinic Fundeni, prorector și director de cercetare la Universitatea „Titu Maiorescu" (privată), chirurg și coordonator al secției de chirurgie la Spitalul privat „Oncofort". Totodata, profesorul Irinel Popescu este manager, coordonator sau director de proiect la trei proiecte europene.

Unul pentru Academia Medicală, unde este și președinte, dar figureaza si ca manager de proiect)- „Dezvoltarea competențelor în transplant". Si alte două proiecte pentru Institutul clinic Fundeni"- „Centrul de Excelență în Medicina Translațională" (CEMT) unde Irinel Popescu este director de proiect si „Hepmark", realizat în parteneriat cu Universitatea „Titu Maiorescu" în cadrul căruia renumitul chirurg este coordonator de proiect. Ca urmarea a estor joburi, Irinel Popescu ar fi semnat contracte pentru care este plătit ca și cum ar munci, în medie, peste 20 de ore/zi.

Mai mult, din informatiile detinute de ZIUAnews, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" a transmis catre ANI ca „Prof. dr. Irinel Popescu nu a cerut și nu a primit aprobarea Senatului U.M.F. „Carol Davila" pentru a desfășura activitate didactică, științifică, managerială sau pentru a ocupa functia de Prorector într-o altă universitate", adica prorector și director de cercetare la Universitatea „Titu Maiorescu" din Capitala. In schim, inspectorii ANI pot verifica și dacă Irinel Popescu se află în conflict de interese, în calitatea declarată de coordonator secție de chirurgie la un spital privat „Oncofort" față de aceea de șef de secție la Institutul clinic Fundeni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE