Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anticonceptionale. 10 lucruri absolut interzise

Postat la: 09.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Metoda contraceptivă a pilulelor anticoncepționale nu este una dintre cele mai puțin dăunătoare femeilor moderne. Chiar dacă informația și tehnologia a avansat enorm în ultimii ani, asta nu înseamnă că mentalitatea s-a schimbat.

Metoda contraceptivă a pilulelor anticoncepționale nu este una dintre cele mai puțin dăunătoare femeilor moderne. Chiar dacă informația și tehnologia au avansat enorm în ultimii ani, asta nu înseamnă că mentalitatea s-a schimbat. Astfel că, mai mult de 25% dintre femeile care folosesc metoda de contracepție orală a pilulelor nu au început tratamentul în urma unui control amănunțit la medic sau în urma unor analize.

Pilulele conțin hormoni, care pot deregla anumite funcții, astfel că este foarte important ca orice femeie să se intereseze de riscurile asociate cu această metodă. Pe lângă riscul îmbolnăvirii de boli grave, precum infarct sau boli cardiovasculare, este bine să se ia în serios riscul crescut de îmbolnăvire cu boli cu transmitere sexuală. Riscul îmbolnăvirii cu BTS-uri a crescut enorm în rândul tinerelor care sunt încurajate să își înceapă viața sexuală mai devreme, datorită apariției metodelor de contracepție.

Persoanele care au suferit sau suferă de afecțiuni ale circulației, rinichilor sau ficatului, de afecțiuni cerebrale, precum accident vascular cerebral, de astm, angină pectorală, epilepsie sau lupus, nu ar trebui sub nicio formă să înceapă un tratament cu pilule anticoncepționale. Nu începe un tratament cu anticoncepționale fără să îți faci setul de analize, care să conțină următoarele: hemograma completă, acid uric, creatinină, coagulograma completă, lipidograma completă, GPT și GOT. De asemenea, indicat este să faci și un control ginecologic de rutină, pentru depistarea BTS-urilor.

Persoanele care iau anticoncepționale nu au voie să fumeze, mai ales cele trecute de 30 de ani. Riscul bolilor cardiovasculare crește cu până la 60%. Mămicilor care alăptează le este interzis să folosească această metodă. Pilulele scad cantitatea de lapte și substanțele conținute în ele ajung în lapte și pot dăuna bebelușului. Nu bea ceai de sunătoare și suc de grapefruit când iei anticoncepționale, deoarece acestea scad efectele lor. Dacă vrei să bei una din cele două băuturi, folosește prezervativul.

Nu începe un tratament cu antibiotice sau laxative în paralel cu concepționalele fără să anunți medicul. Multe dintre acestea anulează efectele pilulelor, așa că ia în vedere folosirea prezervativului. Nu consuma dulciuri în exces, zahăr sau grăsimi, acestea cresc riscul cu 50% de a dezvolta cheaguri de sânge pe artere atunci când iei anticoncepționale. Dacă ești o persoană căreia îi plac dulciurile, cel mai bine încearcă să găsești o altă metodă contraceptivă.

Nu folosi pilula de a doua zi dacă uiți să iei anticoncepționalele. Corpul va primi un surplus de hormoni, pe lângă pilule și poți avea stări de vomă, greață, amețeli și migrene. Nu lua pastila mai târziu dacă uiți să o iei. Este puțin probabil să rămâi însărcinată, iar a lua două pastile în același timp poate crea stări neplăcute. Nu ține anticoncepționalele în baie sau zone umede, deoarece căldura și umiditatea pot afecta compoziția pastilelor, astfel că efectul poate scădea. Se țin în locuri uscate, nu mai mult de 30 de grade. Nu începe tratamentul cu pastilele anticoncepționale dacă ai avut în trecut cheag de sânge (tromboză) la picior sau alte organe.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE