Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arheologii anunţă descoperirea legendarului mormânt al Macabeilor biblici

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arheologii israelieni au anunțat posibila descoperire a legendarului mormânt al Macabeilor, familie de preoți iudei menționați în Vechiul Testament care au luptat împotriva seleucizilor și au întemeiat o dinastie regală în Israel între anii 167 - 37 î.Hr.

Autoritatea israeliană pentru Antichități a anunțat luni că în această lună au început lucrările de excavare ale unei structuri antice iar primele indicii descoperite se potrivesc descrierilor mormântului Macabeilor, care au preluat controlul Iudeii de sub stăpânirea seleucidă, punând bazele unui regat iudaic în secolul 2 î.Hr.

Experții israelieni sunt de părere că mormântul, aflat în apropierea unei autostrăzi, într-o pădure, la vest de Ierusalim, este o descoperire arheologică foarte importantă, iar o parte dintre ei îl atribuie Macabeilor. "Încă nu avem o dovadă directă", a precizat arheologul Amit Reem, coordonatorul săpăturilor.

Macabeii sunt considerați eroi atât în religia creștină, cât și în cea mozaică. Sărbătoarea evreiască Hanukkah îl comemorează pe Mattathias și pe cei cinci fii ai săi care s-au ridicat împotriva dominației eleno-siriene seleucide care interzicea practicarea tradițiilor iudaice. Cartea Macabeilor din Vechiul Testament, care include povestiri despre martirii iudei care și-au dat viața pentru credința lor, inspiră și o serie de tradiții creștine.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE