Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atac cibernetic asupra unui avion în Polonia. Hackerii au ținut la sol 1.400 de pasageri

Postat la: 22.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O grupare de hackeri a atacat sistemul informatic al companiei aeriene LOT, iar 1.400 de pasageri au fost blocați la sol mai multe ore până când a fost rezolvată problema. Atacul s-a produs asupra sistemului de planificare a zborurilor.

Sistemul de computere a fost spart în cursul după-amiezii şi reparat după aproximativ cinci ore, timp în care zece zboruri naţionale şi internaţionale ale LOT au fost anulate şi mai mult de zece au avut întârzieri, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei poloneze, Adrian Kubicki.  
LOT s-a ocupat duminică seara de pasageri şi unii dintre ei s-au putut îmbarca pentru a ajunge la destinaţie. Compania a declarat că le-a oferit camere la hotel celor care au fost nevoiţi să rămână peste noapte.  

În niciun moment nu a fost însă compromisă siguranţa, a declarat Kubicki, iar zborurile cu destinaţia Varşovia au putut ateriza fără probleme. Niciun alt aeroport nu a fost afectat, a adăugat el.  

"Noi folosim un sistem de computere de ultimă generaţie, dar această (acţiune a hackerilor) ar putea fi o ameninţare pentru alţii din industrie", a continuat Kubicki. Atacul este anchetat în prezent de autorităţi. Aeroportul nu a fost afectat, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE