Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atentie, parinti! Alerta medicala in vestul tarii! Epidemie de rujeola. Trei copii au murit in Timis si Arad

Postat la: 21.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alerta medicala in toata tara! Aproape 700 de cazuri de rujeola au fost confirmate in 23 de judete din tara si 3 copii au murit din aceasta cauza, in judetele Timis si Arad. Potrivit Ministerului Sanatatii, cresterea numarului de imbolnaviri cu rujeola este alarmant, avand in vedere ca anul trecut s-au inregistrat doar 7 cazuri de rujeola, pe parcursul intregului an.

Ministerul Sanatatii condamna in cei mai duri termeni campaniile impotriva vaccinarii copiilor. „Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, in inmultirea cazurilor de rujeola de zeci de ori intr-un singur an. In Romania, in ultimii doi ani, nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR. Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub varsta de 1 an, adică sub varsta la care se efectueaza vaccinarea impotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acesti copii au murit inutil si fara sens. Intr-o comunitate cu acoperire optima a vaccinarii, toti copii sub 1 an sunt protejati de asa numitul efect de protectie de grup. Mai simplu, cei trei copii decedati ar fi putut fi protejati prin neaparitia rujeolei la copiii mai mari, trecuti de varsta de vaccinare, daca acestia ar fi fost vaccinati", transmite Minsiterul Sanatatii. In judetul Timis au fost confirmate 71 cazuri de rujeola si 1 deces la copil cu varsta sub 1 an.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE