Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Augustin Lazăr, avizat favorabil de CSM pentru procuror General al României

Postat la: 21.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, joi, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis CSM, la sfârşitul lunii martie, propunerea pentru numirea în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Potrivit MJ, în timpul dialogului cu ministrul Justiţiei, Augustin Lazăr a demonstrat că "are viziunea managerială, determinarea şi autoritatea necesară pentru reformarea şi consolidarea Ministerului Public".

Avizul va fi transmis la Ministerul Justiției, ca mai apoi să ajungă la Administrația Prezidențială, președintele Klaus Iohannis având cuvântul decisiv. Augustin Lazăr a apreciat joi că dosarele Revoluției și Mineriadei trebuie soluționate și că Ministerul Public are resursele necesare pentru a face acest lucru, adăugând că în dosarele menționate nu s-a făcut o anchetă efectivă.

"Din păcate, avem niște condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile și există și alte probleme care au generat aceste condamnări. Secția Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate și eficientizate. Ei vor putea să soluționeze aceste dosare", a declarat Lazăr la CSM, unde a susținut interviul pentru avizarea în funcția de procuror general.

El a precizat că există în cercetare și un dosar privind o "mineriadă, care așteaptă soluționarea temeinică și legală și ea va fi". "Orice dosar trebuie soluționat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voință de a se soluționa. Și în cadrul Ministerul Public nu există dosar să nu se poată soluționa. Colegii noștri sunt profesioniști și sunt în măsură să soluționeze aceste dosare", a mai declarat Lazăr. Înaintea interviului, Lazăr a declarat că prin proiectul său își dorește reformarea radicală a Ministerului Public, o instituție care ar trebui să se ridice la standarde europene.

"Aş dori să vă spun că este un proiect care doreşte reformarea radicală a Ministerului Public, mai eficace, mai integru şi care să fie o instituţie în slujba interesului public. O instituţie care să fie altfel decât a fost până acum, cu o faţă europeană şi cu nişte standarde europene", a precizat procurorul. Nominalizarea lui Lazăr vine în contextul în care DNA a început urmărirea penală împotriva fostului procuror general al României Tiberiu Nițu, după ce acesta a fost acuzat de complicitate de abuz în serviciu în scandalul coloanelor oficiale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE