Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Austria: O petitie privind iesirea tarii din UE a adunat pana acum peste 2/3 din semnaturile necesare

Postat la: 03.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O petitie care prevede organizarea unui referendum privind iesirea Austriei din Uniunea Europeana a fost semnata de 261.159 de cetateni austrieci, informeaza editia austriaca a publicatiei The Local. Pentru ca petitia sa fie dezbatuta in Parlament, mai are nevoie de alte 100.000 de semnaturi.

Cei 261.159 de cetateni care sustin petitia reprezinta 4,12% din electorat. In aceste conditii, petitia mai are nevoie de inca 100.000 de semnaturi pentru a fi discutata in Parlament. Cea mai mare sustinere a petitiei s-a inregistrat in provinciile Lower Austria (5,18%) si Carinthia (4,85%). Petitia a fost initiata de Inge Rauscher, o translatoare in varsta de 66 de ani, care a lansat o solicitare similara in 2000. Petitia nu a ajuns sa fie dezbatuta in Parlament pentru ca nu a intrunit numarul necesar de semnaturi, fiind sustinuta doar de 3,35% din electorat.

Inge Rauscher si-a exprimat constant dezacordul privind intrarea Austriei in Uniunea Europeana inca de la semnarea acordului de apartenenta. Alaturi de sustinatorii sai, ea este de parere ca situatia in Austria ar fi mai buna punct de vedere economic, social si al mediului daca tara nu ar fi membru al UE. Rauscher pune pe seama crizei financiare din Grecia numarul mare de sustinatori ai petitiei, considerand ca este "un rezultat extraordinar".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE