Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autobuzele cu aer conditionat, lasate in garaje intr-una dintre cele mai fierbinti zile din an. Explicatia soferilor RATB

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Romania a fiert duminica in una dintre cele mai fierbinti zile din an. Maxima a fost 38 de grade la umbra, iar indicele de confort termica a depasit pragul critic de 80 de unitati.

Cei care au decis sa iasa din casa la orele pranzului nu au gasit racoare in transportul in comun. Multe autobuze care au circulat in Bucuresti, de pilda, nu au avut aer conditionat. Cele care au sunt tinute in garaje de sefi, explica soferii RATB. Bucuresti, ora 14:00. La soare temperatura indicata este aiuritoare. 50 de grade Celsius. Punem un cub de gheata pe caldaram si dupa 10 minute este istorie. Chiar si asa, la targul de vechituri din Vitan sunt zeci de oameni. Unul dintre ei are 84 de ani. "Mie imi face bine caldura", marturiseste barbatul.

Cativa vanzatori incearca pe cat posibil sa se ascunda sub umbrela insa tot au senzatia ca sunt intr-o sera. Intr-o alta zona a orasului, cativa copii sunt udati cu un furtun. Este unica metoda gasita de parinti ca sa ii protejeze de canicula, mai ales ca in casa e la fel de rau ca afara. A fost insa atat de cald, incat masinile au inceput sa dea rateuri. Un autobuz a tras pe dreapta si nu a mai pornit. "S-a rupt cureaua de la ventilator", a explicat soferul. Oricum in mijloacele de transport in comun era la fel de placut ca in sauna."Nu mai baga aer conditionat, face economie", s-au plans calatorii.

Lucru perfect adevarat, ne-o confirma un sofer. Ar fi vrut sa ia o masina cu aer conditionat, insa sefii sau ar fi decis ca ar fi mai bine sa stea in garaje. Responsabilii RATB nu au fost de gasit pentru a formula un punct de vedere oficial. "Sunt acum cu aer conditionat in garaj, era normal sa-mi dea una cu aer", a spus un sofer RATB.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE