Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autorităţile germane investighează posibile nereguli în tranzacţiile cu acţiuni VW

Postat la: 23.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatea germană de reglementare a sectorului financiar, BaFin, investighează posibile nereguli în tranzacţiile cu acţiuni ale Volkswagen şi dacă producătorul auto era obligat să dezvăluie informaţiile legate de scandalul emisiilor mai devreme decât a făcut-o, relatează MarketWatch.

 

Acţiunile VW au scăzut în această săptămână cu 39%, ca efect al acuzaţiilor că grupul german a manipulat rezultatele testelor privind emisiile automobilelor diesel comercializate în SUA. BaFin analizează evoluţiile din piaţă pentru indicii legate de posibila folosire a unor informaţii confidenţiale sau alte forme de manipulare a tranzacţiilor cu acţiuni VW.

Un purtător de cuvânt al BaFin a spus că este o investigaţie de rutină şi nu despre concluzii. În cadrul investigaţiei, reprezentanţii VW vor fi întrebaţi în ce măsură board-ul executiv a ştiut despre problema emisiilor şi când au aflat membrii acestuia despre caz. Autoritatea de reglementare investighează şi momentul dezvăluirii informaţiilor, în condiţiile în care informaţiile relevante pentru piaţă trebuie communicate imediat.

Acţiunile Volkswagen au scăzut puternic luni şi marţi cu 19%, respectiv 20%, după ce Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite a acuzat vineri grupul că a instalat un soft pe aproape 500.000 de automobile, care a redus nivelul noxelor în timpul testelor. Potrivit autorităţilor americane, VW ştia de ceva timp de această problemă, a declarat o persoană apropiată situaţiei. Volkswagen a recunoscut problema duminică, când directorul general Martin Winterkorn a oferit scuze.

Marţi, Winterkorn a recunoscut comportamentul incorect al grupului şi a spus că 11 milioane de vehicule la nivel mondial vor fi afectate de acest scandal. Volkswagen a mai avertizat marţi că va revizui estimările de profit pentru acest an, după ce a alocat 6,5 miliarde de euro în trimestrul trei pentru acoperirea costurilor generate de acest caz.

Acţiunile VW au început tranzacţiile de miercuri în scădere cu până la 9%, dar ulterior au revenit la o creştere de 2,8%, în pofida anunţului BaFin referitor la investigaţie. Directorul general al Volkswagen (VW), Martin Winterkorn, va da miercuri explicaţii în comitetul executiv al board-ului de supraveghere, un subiect esenţial urmând să fie dacă a ştiut despre softul instalat pe 11 milioane de automobile pentru a înşela autorităţile de reglementare în privinţa emisiilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE