Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertizare de 1Mai: Apa rece a marii provoaca dureri de spate

Postat la: 29.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Hainele prea subtiri, intratul in apa rece a marii cu tot corpul sau doar cu picioarele precum si un timp prea indelungat petrecut pe nisipul umed ne pot face sa ne intoarcem din vacanta de 1 Mai, cu dureri acute de spate, sustine dr. Ion Manea, specialistul Clinicii Bio Ortoclinic.

Statisticile arata ca aproximativ 85% din populatia Romaniei are dureri de spate, iar o mare parte dintre cei afectati sunt tineri de pana la 35 de ani, adica exact acea categorie care isi va petrece in aceasta saptamana mini-vacanta de 1 Mai la mare. "Multe din afectiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzatia de rece si cum marea este mult sub temperatura de vara in aceasta perioada, o joaca la mal, in picioarele goale sau mai rau, o baie in toata regula, pot agrava problemele de sanatate", a declarat dr. Ion Manea, directorul medical al Bio Ortoclinic.

Conform specialistului, indiferent daca au afectiuni ale coloanei cauzate de durerile musculare sau de problemele osteoarticulare cei care vor merge la mare in aceasta saptamana e bine sa evite intrarea in apa si perioadele lungi petrecute pe nisipul rece si umed. Mai mult, pentru a se feri de probleme, doamnele e bine sa poarte haine care sa le acopere complet spatele, mai ales daca petrec mai mult timp pe plaja. "Toate concertele din aceasta perioada au loc in aer liber si cum serile sunt inca foarte racoroase, obiceiul doamnelor de a purta bluze scurte sau foarte subtiri nu va face decat sa accentueze bolile coloanei", a subliniat medicul. Potrivit specialistului, printre afectiunile agrarate de frig se numara: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago si cifoza.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE