Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertizare MCA: Moscheea din Bucureşti, un centru pentru susţinerea terorismului

Postat la: 09.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"S-a demonstrat în întreaga lume că moscheile şi universităţile islamice sunt implicate frecvent în activităţi de promovare şi susţinere a terorismului, a antisemitismului şi a violenţelor împotriva evreilor şi creştinilor", spune liderul organizaţiei.

Moscheea care ar urma să fie construită în Bucureşti riscă să fie folosită de grupuri fundamentaliste islamice ca centru pentru susţinerea terorismului, a atitudinilor antisemite şi anticreştine, avertizează Centrul pentru Combaterea şi Monitorizarea Antisemitismului din România (MCA).

"Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului lansează un avertisment privind încercări probabile de a transforma acest proiect ambiţios într-un centru folosit de elemente radicale islamice ca bază regională pentru activităţi antisemite, anticreştine, antidemocratice şi teroriste", afirmă Maximillian Marco Katz, directorul fondator al MCA România. "S-a demonstrat în întreaga lume că moscheile şi universităţile islamice sunt implicate frecvent în activităţi de promovare şi susţinere a terorismului, a antisemitismului şi a violenţelor împotriva evreilor şi creştinilor", atrage atenţia Marco Katz.

MCA îndeamnă Guvernul României să nu iniţieze proiectul privind construirea complexului cultului musulman "fără a investiga mai întâi sursele de finanţare" şi entităţile aflate în spatele acestei iniţiative. Anteior, şi fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat proiectul de construire a celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti, considerând că aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă "cel mai mare risc".

Pe de altă parte, muftiul Iusuf Murat a declarat, ieri, pentru Hotnews că motivul pentru care se doreşte construirea cât mai rapidă a unei moschei la Bucureşti este faptul că, în Capitala, 90% dintre cele peste 17 moschei nu sunt autorizate de Secretariatul General pentru Culte. Potrivit muftiului Murat, nu se ştie ce se predică în aceste moschei în care vin "numai predicatori care au făcut probleme", o parte dintre ei fiind chiar expulzaţi. Cu alte cuvinte, susţine Murat, ridicarea unei mari moschei în Bucureşti ar descuraja predicile islamiste radicale. De asemenea, muftiul a declarat că un alt stat european va construi cea mai mare moschee din Uniunea Europeană, cu o suprafaţă de 78.000 de metri pătraţi, semnificativ mai mare decât cea care ar putea fi construită la Bucureşti cu o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE