Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BARLAD: Focar de HEPATITA VIRALA

Postat la: 17.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cinci copii din Barlad au fost diagnosticati cu hepatita de tip A. Unul dintre copii, o fetita in varsta de 12 ani, a fost internata la Sectia ATI a spitalului barladean, dupa care, din cauza gravitatii cazului, a fost transferata la un spital din Iasi.

Situatie fara precedent pentru Centrul de Primire in Regim de Urgenta pentru Copilul Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) din Barlad. Cinci din cei sase copii institutionalizati aici (cu varste cuprinse intre 9 ani si 15 ani) au fost diagnosticati cu hepatita virala (de tip A).Trei dintre copiii diagnosticati cu hepatita de tip A sunt frati si au fost institutionalizati in centrul de la Barlad la inceputul lunii iunie. Cel de-al patrulea copil imbolnavit - si cel mai grav caz - este o fata in varsta de 12 ani care a fost internata de cateva zile la Sectia ATI a Spitalului municipal de urgenta "Elena Beldiman". Insa, in cursul zilei de luni, 13 iulie, medicii barladeni au decis ca fetita sa fie transferata la un spital din Iasi din cauza ca starea ei de sanatate se inrautatise foarte mult.

"Fetita a facut o forma severa de hepatita. De cateva zile tot ce manca voma si atunci am realizat ca este vorba despre o forma foarte severa. De aceea a fost transferata la Spitalul de boli infectioase de la Iasi", a declarat medicul Gabriela Danis, directorul medical al spitalului barladean. Din fericire, ceilalti trei copii au facut forme mai usoare ale maladiei si urmeaza un tratament medical adecvat.

"Acestia trei provin dintr-o familie cu patru copii pentru care s-a dispus masura protectiei speciale in urma cu cateva saptamani. La data scoaterii lor din familie, doi dintre ei erau acasa, iar alti doi erau internati in spitalul din Barlad cu diagnosticul de hepatita virala. Dupa un timp, cei doi frati au fost externati si adusi in centrul de la Barlad, unde au continuat tratamentul de specialitate. Ulterior, s-a imbolnavit de aceeasi maladie inca un frate de al lor, plus fata de 12 ani care era institutionalizata in CPRUCANE Barlad", a declarat Vasile Toma, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui. Cazul a ajuns si in atentia Directiei de Sanatate Publica Vaslui, care a declansat o ancheta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE