Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baronii PSD s-au delimitat de Ponta

Postat la: 08.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Condamnarea la un an cu suspendare a lui Liviu Dragnea în dosarul referendumului din 2012 a tulburat foarte mult apele în PSD. Ca atare, în semn de solidaritatea cu Liviu Dragnea, mai mulţi baroni locali cu mare greutate cum ar fi Niculae Bădălău- Giurgiu, Paul Stănescu-Olt, Andrei Dolineaschi-Botoşani sau Dumitru Buzatu-Vaslui, şi-au dat demisia din fruntea organizaţiilor judeţene ale PSD.

Imediat, după condamnarea baronului de Teleorman, liderul PSD de Vrancea- Marian Oprişan, care este preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, a declarat că Liviu Dragnea este „victima propriilor decizii". „Când am spus că nu trebuie încălcate principiile, pentru că aşa e normal într-o ţară democratică, unii colegi de-ai mei nu au fost de acord. Iată consecinţă! Atunci când încalci principii trebuie să accepţi şi lucruri nedrepte din acest punct de vedere...Din punctul meu de vedere orice partid serios, aşa cum este şi PSD, trebuie să respecte principii şi să nu comită erori", afirma baronul de Vrancea. De fapt, Marian Oprişan făcea referire la faptul că PSD a modificat statutul partidului, în sensul că membru care a fost condamnat, chiar şi cu suspendare, îşi pierde funcţiile de conducere în partid. Între timp, Liviu Dragnea a plecat din Guvernului României, iar Parlamentul a decis ca preşedinţii de Consilii Judeţene nu vor mai fi aleşi direct prin vot uninominal, ci indirect, adică dintre consilierii judeţeni. Marian Oprişan a luat foc când a aflat că Parlamentul urmează să adopte o asemenea hotărâre, fapt pentru care a anunţat „că susţinerea lui Victor Ponta a alegerii indirecte a şefilor de CJ reprezintă, practic, dorinţa de a lua dreptul de a vota direct şi că Parlamentul va avea un punct de vedere în această chestiune". Dacă Parlamentul României doreşte să ia dreptul cetăţenilor acestei ţării de a vota direct şi de a-şi alege direct reprezentanţii autorităţilor locale, atunci părerea mea este că face un imens pas înapoi şi nu unul înainte", avertiza baronul de Vrancea. Ulterior, Marian Oprişan s-a afişat cu vicepremierul Gabriel Oprea la o întâlnire a organizaţiei UNPR Vrancea, dând astfel naştere la la speculaţii politice. De fapt, Oprişan este cunoscut că joacă mereu la două capete. Şi aşa a procedat şi atunci când a simţit că Geoană pierde frâiele PSD, el s-a gudurat pe lângă Băsescu şi fiica acestuia Ioana. Însă, evenimentele din ultimele zile privind chemarea la DNA a premierului Victor Ponta a scos în evidenţă conflictul mocnit din interiorul PSD. Întâmplător sau nu, chiar în ziua când Ponta era acuzat de DNA, Liviu Dragnea şi oracolul de la Cluj-Vasile Dâncu, plecau către Berlin să vadă finala Ligii Cupei Campionilor. Însă, surprinzător, până acum niciun baron local, cu excepţia Olguţei Vasilescu, nu a sărit în apărarea lui Victor Ponta, iar Marian Oprişan s-a ascuns ca struţul în nisip. Nu cumva baronii locali i-au întors spatele lui Victor Ponta?!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE