Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baroul București suspendă discuțiile cu privire la cazul Victor Ponta

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Baroul București a decis, marți, să suspende discuțiile cu privire la cererea depusă de europarlamentarul Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură, conform AGERPRES.

Consiliului Baroului București a hotărât să amâne luarea unei decizii în acest caz, până la soluționarea definitivă a plângerii depuse de Victor Ponta prin care acesta contestă retragerea titlului de doctor în Drept.

"În ședința de astăzi, analizând sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul București, ținând cont de faptul că a fost depusă o dovadă că a fost formulată o plângere împotriva ordinului ministrului Educației prin care a fost retras titlul de doctor, în unanimitate, Consiliul Baroului București a decis să suspende cererea de excludere până când vom ști ce anume va decide ministrul Educației cu privire la plângerea formulată de Victor Ponta. Am apreciat că este o soluție înțeleaptă pentru a nu crea o insecuritate în raporturile juridice, fiindcă o eventuală revocare a ordinului prin care a fost retras titlul de doctor ar avea consecințe implicite și cu privire la decizia baroului", a declarat decanul Baroului București, Ion Dragne.

Pe lângă plângerea depusă la Ministerul Educației, Victor Ponta a deschis un proces și la Curtea de Apel București, în care cere anularea ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor.

În august, Macovei i-a cerut decanului Baroului București excluderea lui Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de doctor în Drept, titlu care i-a fost retras.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE