Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu a gasit soluția: "Trebuie să valorificăm armata siriană"

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru emisiunea „Lumini și umbre", realizată de Dan Andronic, că armata siriană trebuie susținută și a arătat că aceasta a început deja să recupereze teritorii. Pe de altă parte, fostul președinte a relatat că la o discuție informală a Consiliului European s-a opus solicitării Franței de a se interveni în Libia.

„Tot timpul am spus că, dacă vrem să pacificăm Siria, soluția corectă este să valorificăm armata siriană (..) Aceste trupe trebuie echipate acum, ca să putem substitui prezența militarilor occidentali dacă vrem să punem capăt războiului civil din Siria", a afirmat fostul șef al statului. El a arătat că Rusia a înceoput deja să sprijine această armată care „ușor ușor a început să recucerească teritorii ale statului sirian".

„A fost o ocazie când s-a pus problema de căte Franța a acordului ca UE să declanșeze operațiunile no-fly zona deasupra Libiei și vă pot spune că eu am fost cel care s-a împotrivit. Și atunci Franța atacat singură Libia, după care în două trei zile a fost secondată de NATO", a arătat Băsescu. El a spus că, dacă nu ar spune adevărul, ar putea fi ușor contrazis de către alți lideri europeni care au participat. „Nici nu aș putea spune ce nu am spus, pentru că orice membru al consiliului ar putea să spună: alo, domnu Băsescu, nu ți-e rușine, nu ai spus asta în Consiliul European", a apreciat Băsescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE