Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu: Ponta și Dragnea sunt "politicieni de joasă speță, niste santajisti ordinari"

Postat la: 29.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că VictorPonta și Liviu Dragnea sunt "politicieni de joasă speță", "niște șantajiști", care pun interesul personal în fața celui național. Fostul președinte a subliniat că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, "nu realizează ce se întâmplă" și că ar trebui să cheme partidele la consultări în privința viitorului premier.

"Aș remarca faptul că țara este în fața unui șantaj ordinar practicat într-un triunghi practicat de Dragnea, Ponta și președintele Klaus Iohannis, care are un rol aici. Deci, sunt trei entități, din care doi, Ponta și Dragnea, care având un dispreț total pentru interesele țării merg la șantajul pe care l-am anticipat de acum trei săptămâni, când spuneam că până când Iohannis nu garatează desemnarea unui premier de la PSD, Ponta nu va pleca de la Guvern", a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu a adăugat că președintele Iohannis nu realizează cât de antinațional este ceea ce se întâmplă și ce indivizi "lipsiți de scrupule are în față". Acesta a precizat că nu este de acord cu schimbarea Guvernului cu Parchetul. "Departe de mine de a susține vinovăția lui Ponta. Se va vedea. Dar ce fac acești doi indivizi este un șantaj împotriva intereselor țării, împotriva președintelui, care nu realizează, după părerea ea, cât de departe au mers aceștia", a mai spus Băsescu.

În privința întâlnirii pe care Klaus Iohannis a avut-o, luni, la Casa Albă, cu vicepreședintele america, Băsescu și-a exprimat convingerea că Joe Biden, în mod sigur, știa situația premierului și a vrut să știe de la președinte dacă i se va pune capăt. "Cu certitudine Biden a vrut să știe, dar n-a dat nici instrucțiuni, nici linii directoare. Problema asta nu ne-o poate rezolva nici Merkel, nici Biden, nici Hollande. Acest tandem, Ponta- Dragnea, a coborât jocul politic și confruntarea politică atât de jos încât șantajează interesele României", a spus Băsescu.

"Pentru SUA, România e un loc de o sensibilitate extraordinară, nu doar datorită poziției geostrategice. Aici va funcționa și un scut antirachetă în condițiile în care relațiile cu Federația Rusă sunt tensionate, atât din cauza Siriei, cât și a Ucrainei", a spus fostul președinte. "Pe malul Dâmboviței poate merge (situația premierului Victor Ponta - n. r ), dar în lume nu, cu atât mai mult cu cât am avut inconsecvențe legate de problema refugiaților și mi-aș fi dorit ca Iohannis să spună că România nu vrea și nu trebuie să se implice în repartizarea refugiaților", a adăugat Traian Băsescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE