Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu, răpire jurnalişti: Ticăloşilor! Cine spuneaţi că tremură?

Postat la: 29.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat vineri că, după aducerea în ţară a lui Mohamad Munaf, va da în judecată "pe oricine mai lansează în spaţiul public minciuni" la adresa sa, legate de subiectul răpirii jurnaliştilor, scrie Mediafax.

"Ticăloşilor - cine spuneaţi că tremură? În sfârșit, cazul răpirii ziariștilor în Irak pare să se fi încheiat, repet, pare să se fi încheiat, odată cu aducerea în țară a lui Mohammad Munaf. Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de Statul Român şi trebuie spus că România a dat examenul voinței de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului.....)Eu am constiinţa împacată că mi-am facut datoria. Dar, până una alta, vreau sa comunic urmatoarele.Îi atenţionez pe amatorii de afirmaţii mincinoase pe acest subiect că, acum, după aducerea în ţară şi a lui Munaf, voi da în judecată pe oricine mai lansează în spaţiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliştilor. Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acţiune în instanţă pentru denunţ calomnios", a scris fostul preşedinte pe Facebook.

În context, Traian Băsescu a făcut unele precizări referitoare aducerea în ţară a lui Mohammad Munaf şi Omar Hayssam, afirmând că a dat ordinul către unele structuri de securitate pentru a-i aduce în ţară pe cei doi "cu orice preţ şi orice risc", asumându-şi riscul politic al acestui ordin în cazul unui eşec. "Aducerea în ţară a celor doi infractori nu ar fi fost posibilă fără intervenţia politică pe care am făcut-o la cele mai înalte nivele, cu consecvenţă, mai bine de opt ani (ca de altfel şi în cazul aducerii lui Popa din Indonezia)", a mai scris Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că structurile de securitate române au fost "deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea în ţară a celor doi condamnaţi, contribuind decisiv la înfăptuirea justiţiei". De asemenea, Băsescu a mai spus că, odată cu aducerea în ţară a lui Munaf, vor putea fi discutate şi "alte faţete ale cazului", adăugând că are conştiinţa împăcată pentru că şi-a făcut datoria. "Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de statul român şi trebuie spus că România a dat examenul voinţei de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului. Eu am constiinţa împacată că mi-am facut datoria", a scris Băsescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE