Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bilantul atacului armat din Oregon este de noua morti si sapte raniti, anunta FBI

Postat la: 02.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un tanar inarmat a deschis focul, joi, intr-o clasa dintr-un colegiu comunitar rural, in Oregon, omorand cel putin noua persoane si ranind alte sapte, a anuntat FBI, dupa care a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia, relateaza AP in pagina electronica.

 

Un supravietuitor a declarat ca atacatorul le-a cerut victimelor sa spuna ce religie au inainte sa inceapa sa traga. Atacul a avut loc in prima saptamana de cursuri la Colegiul comunitar Umpqua de la Roseburg, un mic orasel forestier situat la aproximativ 290 de kilometri sud de Portland, anunta Mediafax.

Atacatorul a fost identificat drept Chris Harper Mercer, in varsta de 26 de ani, potrivit unui oficial guvernamental, care nu a fost autorizat sa faca declaratii. Autoritatile nu au spus nimic despre mobilul atacului, subliniind ca o ancheta este in desfasurare.
Seriful a anuntat ca zece persoane au fost ucise, iar alte sapte ranite.

O purtatoare de cuvant a politiei federale (FBI) a precizat ca atacatorul era inclus in acest bilant. Anterior, procurorul general al statului Oregon Ellen Rosenblum a anuntat ca 13 persoane au fost ucise. Era neclar ce a condus la aceasta discrepanta, precizeaza The Associated Press.

La cateva ore dupa atac, presedintele american Barack Obama a declarat, la Casa Alba, ca Statele Unite devin insensibile la atacurile armate in masa si ca atactorii au probleme la cap. Obama si-a reiterat sustinerea fata de inasprirea masurilor de control cu privire la armele de foc.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE