Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Black Cube ar fi încheiat contracte cu Dan Adamescu și Daniel Dragomir pentru a ataca DNA

Postat la: 28.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Firma implicată în scandalul de spionaj al șefei DNA a încheiat două acte cu omul de afaceri Dan Adamescu și fostul ofițer SRI Daniel Dragomir. Primul dintre ele a fost încheiat cu Black Cube în martie 2015, iar cel de-al doilea în februarie 2016. Totodată, afaceristul Dan Adamescu a dezmințit acuzațiile aduse.

În urma dezvăluirilor făcute de Hotnews, firma de PR, care îl reprezintă pe Dan Adamescu, a emis un comunicat de presă. Redăm și noi reacția prin care acuzațiile aduse de publicația online sunt dezmințite.

"Absolut toate detaliile din articolul ‘Afacerea Black Cube. Două contracte distincte' publicat astăzi, 28 Sept oră 14:02, pe hotnews.ro sunt false și incriminează gratuit, fără nicio susținere faptică, persoană domnului Dan Adamescu, care nu a avut niciodată un contract semnat sau vreo legătură de orice natură cu Black Cube. Persecuția începută sub regimul Victor Ponta, mediatizată personal de către Sebastian Ghiță, persistă și-deși nu mai sunt la putere-e continuată de alți jucători și alte organe ale statului cu interese politico-economice. Familia Adamescu va continuă să facă uz de toate mijloacele legale posibile pentru a-și face dreptate, a spune adevărul și a pune capăt acestei nedreptăți."

Potrivit Hotnews.ro, contractul încheiat cu Adamescu avea o valoare totală de 600 de mii de lire și avea ca obiectiv determinarea DNA de a-și retrage acuzațiile în dosarul instrumentat pentru faptele de corupie ale fostului om de afaceri. În acest dosar, Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la închisoare.

Concret, Black Cube urma să atace prin diverse modalități DNA cu mesaje precum "DNA distruge investitorii străini", "DNA a acționat în cazul Adamescu la comanda lui Ponta" sau că procurorii care luptă împotriva corupței sunt antisemiți. După fiecare trei luni, în perioada contractului, firma din Israel realiza un raport cu acțiunile derulate. Trebuie, totuși, notat că familia omului de afaceri a făcut un lobby și în afara României, în presa internațională, unde Dan Adamescu era prezentat drept victima politică a guvernului condus de Victor Ponta, care l-ar fi sancționat din cauza politicii editoriale a ziarului România Liberă.

Nu e clar însă dacă Black Cube este implicat și în acțiunile de lobby extern.

În cazul celui de-al doilea contract, jurnaliștii de la hotnews.ro au dezvăluit că acesta a fost încheiat cu Daniel Dragomir, reținut de DIICOT în dosarul Black Cube. Dragomir ar fi semnat contractul cu israelienii la începutul acestui an, pentru suma de 900.000 de lire. Scopul actului era compromiterea șefului DNA, Laurei Codruța Kovesi.

Totuși, surse judiciare au declarat că fostul ofițer al SRI este doar o interfață, deoarece el nu dispune de sume de bani atât de mari.

Informațiile dezvăluite de jurnaliștii publicației online arată că pentru strângerea acestei sume s-ar fi realizat o chetă, la care au contribuit mai mulți oameni anchetați de DNA, printre care moguli și politicieni, interesați de compromiterea șefei anticorupție.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE