Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bogdan Olteanu a fost plasat inca o data in arest la domiciliu

Postat la: 02.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR) Bogdan Olteanu a fost eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu, în urma deciziei de ieri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia instanţei supreme este definitivă. Olteanu se afla în arestul Poliţiei Capitalei din data de 12 august.

La 22 august, magistraţii ICCJ au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă dispus în cazul fostului viceguvernator BNR. Bogdan Olteanu a contestat decizia, iar judecătorii au decis plasarea lui în arest la domiciliu pentru 25 de zile. Constantin Durgheru, avocatul lui Bogdan Olteanu, a declarat, recent, că fostul viceguvernator "se simte foarte stresat de faptul că nu îşi poate exercita dreptul la apărare în stare de libertate": "Fiind în arest preventiv, este cât se poate de evident că nu se poate deplasa, nu poate procura şi produce acte. Situaţia lui este evidentă. Este într-o stare de bulversare emoţională. Starea de arest preventiv nu îi poate da un confort psihic sau emoţional, dar e una confortul şi alta dreptul la apărare. Nu a avut nimic de obiectat asupra condiţiilor din detenţie, deşi nu sunt cele mai bune".

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în 2008, când avea calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ca să intervină la Călin Popescu Tăriceanu, premierul din vremea respectivă, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 12 august, arestarea preventivă a fostului viceguvernator BNR pentru o perioadă de 16 zile. Olteanu a fost, iniţial, plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile.

Bogdan Olteanu a declarat, atunci, că este nevinovat: "Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care îmi vor fi puse". Avocatul lui Bogdan Olteanu a cerut, recent, procurorilor să-l cheme la audieri, în calitate de martor, pe Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului. Conform unor surse de judiciare, citate de presă, procurorii au aprobat această solicitare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE