Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bogdan Olteanu va demisiona luni din funcția de viceguvernator al BNR

Postat la: 31.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu, a anuntat ca aesta își va da luni demisia din funcția de viceguvernator al BNR. "Luni, domnul Bogdan Olteanu își va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu dorește ca această instituție respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târâtă în mod nejustificat într-un scandal mediatic, pe care nu numai că nu și l-a dorit, dar nici nu îl merită", a declarat vineri avocatul.

Declarația avocatului a fost făcută la finalul procesului în care a fost judecată cererea DNA de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influență.Avocatul a mai spus că Bogdan Olteanu nu a cerut și nu a primit de la Sorin Ovidiu Vîntu vreo sumă de bani și este "consternat" de acuzațiile care i se aduc.În opinia sa, Bogdan Olteanu nici măcar nu ar trebui pus sub control judiciar, care i se pare o măsură exagerată. Bogdan Olteanu a fost reținut joi noapte, sub acuzația că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri ( n.r. - Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. - Liviu Mihaiu). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susțin procurorii DNA. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE