Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bolcas, scenariu incendiar dupa ce Tariceanu a fost supus testului poligraf

Postat la: 19.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In cursul acestei saptamani, presedintele Senatului a fost supus testului poligraf, la DNA. Al doilea om in stat are calitatea de martor in dosarul lui Bogdan Olteanu. Supunerea lui Calin Popescu Tariceanu a creat confuzie si a ridicat semne de intrebare. Chiar si unii avocati se contrazic intre ei, spunand fie ca rezultatul poate fi folosit ca proba in dosar pentru ca exista precedent, fie ca aceasta posibilitate este exclusa.

Avocatul Lucian Bolcas a precizat: "Imi pare rau ca parerile sunt impartite, dar eu nu am alte pareri decat cele ale Codului de Procedura Penala, care nu enumera in randul probelor si acest test poligraf. In aceste conditii, reprezinta o apreciere extrajudiciara, care poate sa fie luata in considerare numai ca o impresie, nu ca o determinanta a adevarului unei marturisiri. Marturia este apreciata numai de judecatori".

Supunerea lui Calin Popescu Tariceanu, martor in dosar, la testul poligraf a generat multe reactii de uimire. Unii avocati au sustinut ca nu au mai intalnit o asemenea situatie. Lucian Bolcas s-a lovit de o asemenea situatie chiar saptamana trecuta. Testul poligraf facut denuntatorilor, intr-un dosar in care a pledat avocatul Bolcas

"Am mai intalnit asemenea situatii si niciodata rezultatele unei asemenea testari nu au fost relevante. Chiar in saptamana trecuta am pledat intr-un dosar in care s-a facut un asemenea test denuntatorilor pentru a confirma denuntul. Am constatat ca este apa de ploaie. Acest test este facut in afara oricaror proceduri prevazute de normele tehnice care reglementeaza aceasta situatie. Se cheltuiesc banii contribuabililor degeaba", a precizat Lucian Bolcas.

Avocatul a opinat ca acest test poligraf in cazul domnului Tariceanu poate avea doar influente asupra imaginii presedintelui Senatului: "Daca la acest test poligraf se confirma ceea ce a spus dl Tariceanu, se apreciaza ca s-a spus adevarul. Daca nu se confirma, inseamna ca dl Tariceanu a mintit. Se poate folosi ca o arma de imagine impotriva presedintelui Senatului Romaniei, care nu este anchetat in aceasta cauza. El are calitate de martor si anchetarea sa nu este posibila decat in conformitate cu legea raspunderii ministeriale". Lucian Bolcas este convins ca cineva va scurge rezultatele testului poligraf.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE