Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bombardiere americane in survol deasupra insulelor din Marea Chinei

Postat la: 13.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doua bombardiere americane de tip B-52 au primit avertismente verbale din partea unor contolori chinezi de trafic aerian, dupa ce au zburat in apropiere de insule din Marea Chinei revendicate de catre Beijing. Dupa ce distrugatorul USS Lassen, dotat cu lansatoare de rachete, a navigat luna trecuta in apropiere de o serie de insulite din recifului Subi, acest incident ar fi ultima provocare a la adresa Beijingului cu privire la situatia Insulelor Spratly.

Presedintele american Barack Obama urmeaza sa viziteze Asia, saptamana viitoare, pentru a discuta despre aceste dispute teritoriale cu lideri din regiune. „In zboruri care au decolat si a revenit la Guam, pe 8 si 9 noiembrie, doua (bombardiere de tip) B-52 care au efectuat misiuni de rutina in spatiul aerian international, in apropierea Insulelor Spartley, in Marea Chinei de Sud, au primit avertismente verbale din partea controlorilor (de trafic aerian) chinezi, in pofida faptului ca acestea nu s-au apropiat la mai putin de 15 mile marine (27,7 kilometri) de uscat", a relatat comandorul Bill Urban, un purtator de cuvant al Pentagonului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE