Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Botezul Domnului. Cum s-a petrecut si cum e relatat

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În fiecare an, pe 6 ianuarie, Biserica Creştină prăznuieşte Botezul Domnului sau Boboteaza, cum este numită în popor. Viaţa publică a Mântuitorului Iisus Hristos este cuprinsă între cele două botezuri: Botezul în Iordan de către Ioan şi Botezul Sfintelor Sale Patimi de pe Golgota.

Apropiindu-se timpul ca să-şi înceapă lucrarea Sa mântuitoare, Iisus Hristos Domnul vine la Iordan ca să se boteze de către proorocul Ioan. Cu toate că nu avea niciun păcat de mărturisit, Iisus s-a făcut una cu păcătoşii şi a mers să se boteze. Acest eveniment este descris pe larg de către toţi evangheliştii. Deşi era văr bun cu Ioan, ei nu se cunoşteau şi nu se mai văzuseră până acum.

Lui Ioan i se descoperise doar atât că peste care va vedea cerurile deschise, acesta este Mesia, Cel trimis de Dumnezeu. De aceea, în momentul în care Iisus a ajuns în faţa sa, Sf. Ioan Botezătorul l-a recunoscut de Mesia şi L-a arătat lumii, zicând: "Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii!". După care îl oprea zicând:

"Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine şi Tu vii la mine?". Însă, Mântuitorul Iisus Hristos răspunzând i-a zis: "Lasă acum, că aşa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea" (Legea). Şi atunci Ioan s-a supus rânduielii dreptăţii. Iar în momentul în care Iisus a intrat în apele Iordanului, Cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a pogorât peste El ca un porumbel, iar din ceruri s-a auzit glasul Tatălui Ceresc, care a zis: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit".

Aceasta a fost prima Teofanie din Noul Testament, prima arătare sau descoperire a celor trei persoane ale Sfintei Treimi. Pentru prima dată de la Naşterea lui Iisus se arată în chip deplin Treimea cea de o fiinţă şi nedespărţită. Totodată, Sf. Ioan Botezătorul care era o mare personalitate a vremii, iniţiatorul unei puternice mişcări religioase în Ţara Sfântă, Îl arată mulţimilor la Iordan pe Iisus, ca Mesia, Cel mult aşteptat, care ridică păcatele lumii. De altfel, acesta se pare că a fost şi adevăratul motiv pentru care Iisus a venit la Iordan să se boteze, pentru ca Ioan să dea prima mărturie publică despre El, în momentul Botezului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE