Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bucurie maxima! Avem o minivacanță de patru zile

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sfântul Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României, care se sărbătoresc anual în 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, sunt zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, ținând cont că cele două sărbători cad lunea și marțea, românii vor avea parte de patru zile libere.

Cu toate acestea, se numără și domenii în care zilele libere nu vor fi atribuite. În aceste circumstanţe, angajaţilor trebuie să li se garanteze în următoarele 30 de zile compensarea cu timp liber corespunzător. Dacă acest lucru nu este posibil din motive justificate, salariaţii trebuie să primească un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100%.

Angajatorii care nu asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile sau care nu acordă sporul salarial relevat sunt pasibili să primească amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei. Până la finalul anului vom mai beneficia de încă 2 zile libere, de Crăciun, 25-26 decembrie.
Zile libere în 2016

În 2016, dintr-un total de 13 zile libere declarate prin lege, 7 zile cad în cursul săptămânii și 6 zile vor pica în weekend. În acest an, 1 mai și Paștele se suprapun.

Anul Nou
1 ianuarie-vineri
2 ianuarie-sâmbătă
Ziua Unirii
24 ianuarie-duminică
Paștele
1 mai-duminică
2 mai-uni
Ziua Internațională a Muncii
1 mai - duminică
Rusaliile
19 iunie-duminică
20 iunie-luni
Adormirea Maicii Domnului
15 august-luni
Sfântul Andrei
30 noiembrie-miercuri
Ziua Națională a României
1 decembrie-joi
Crăciunul
25 decembrie-duminică
26 decembrie-luni

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE