Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bursa din Shanghai inchide pe verde, dupa ce autoritatile de reglementare au anuntat ca vor ancheta vanzari masive si concertate de actiuni

Postat la: 29.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bursa din Shanghai a crescut cu aproape 3,5% miercuri, dupa degringolada de peste 11% inregistrata in precedentele trei sedinte si in conditiile in care autoritatile de reglementare si-au afisat determinarea de a stabiliza pietele, scrie AFP.

Indicele compozit al pietei a terminat in crestere cu 3,44%, sau 126,17 puncte, pana la 3.789,17 puncte, la un volum de schimburi 557,5 miliarde de yuani (82 miliarde euro). Bursa din Shenzhen a crescut cu 4,13%, la 2.198,81 puncte, la un volum de schimburi de 523,1 miliarde yuani.

Luni, bursa din Shanghai cazuse cu 8,48%, cea mai puternica depreciere inregistrata intr-o zi in ultimii opt ani. La capatul unei noi sedinte pe rosu (marti, -1,68%), autoritatile chineze de reglementare financiara au anuntat ca vor ancheta aceste deprecieri "anormale", acuzand vanzari masive si "concertate" de actiuni, dar fara a oferi alte precizari.

"Promisiunea guvernului de a ancheta" evolutiile de luni a reusit sa asigure un numar de investitori si a limitat pentru moment riscurile unei scaderi accentuate, spune Bernard Aw, epxert la IG Asia, pentru agentia Bloomberg. "De altfel,, fondurile de stat continua sa sustina valorile vedeta", noteaza acesta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE