Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cadou de Craciun. Senatorii au votat pensii speciale pentru aleșii locali

Postat la: 21.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După parlamentari, și aleşii locali vor primi pensii speciale. Astfel, primarii, viceprimarii și șefii de consilii județene, actuali sau foști, pot sta liniștiți pentru că au bătrânețile asigurate. Și asta, după ce, luni, Senatul - care este for decizional în cazul acestui proiect - a adoptat legea privind pensiile speciale ale aleșiilor locali.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul indemnizaţiior pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează, ca produs al numărului lunilor de mandat, cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani de activitate de primar/viceprimar/preşedinte/vicepreşedinte de consilii. Concret, un primar de comună va primi 550 de lei în plus la pensie, în timp ce un președinte de consiliu județean, 1.300 de lei în plus.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE