Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul Gyuri-Pascu, prima concluzie: Abordare terapeutică superficială

Postat la: 29.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urma suspiciunii că lui Ioan Gyuri Pascu i s-ar fi pus iniţial un diagnostic greşit, acela de atac de panică, în loc de infarct, Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul. "Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială", au anunţat aseară reprezentanţii Ministerului, care au adăugat că vor sesiza şi Colegiul Medicilor.

Această instituţie, însă, s-a autosesizat deja. A început o anchetă internă şi la Serviciul de Ambulanţă. În plus, cazul este analizat şi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de Direcţia de Sănătate Publică. Redăm, integral, comunicatul Ministerului Sănătăţii:

„O echipă formată din reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, inspectori ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat pe 28 septembrie un control la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit.

Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale."

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a informat miercuri că s-a autosesizat în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu.

"În urma informațiilor apărute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu și i-a pus diagnosticul de 'atac de panică', Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat. Rezultatele investigației vor fi făcute publice", se arată într-un comunicat al CMMB.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE