Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul Ponta nu este de competența DNA. PSD îl vrea pe Nițu să se ocupe de conflictul de interese

Postat la: 09.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Social democrații susțin că, în cazul în care Victor Ponta ar avea motive să fie cercetat penal pentru conflict de interese, dosarul nu ar trebui să fie la procurorii anticorupție ci la cei de la parchetul General. În acest sens se aduce ca și speță cazul fostului ministru Liviu Pop.

Deputații PSD au declarat, marți în plen, înainte de votul în cazul cererii de încuviințare a începerii urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta că un astfel de dosar ar trebui să fie anchetat de procurorii de la parchetul de pe lângă înalta curte de Casație și Justiție și nu de către cei de la DNA.

PSD aduce ca și argument un document din 2013 potrivit căruia conflictul de interese nu este de competenţa DNA, ci de competenţa Parchetului General.

În anul 2013, ministrul Liviu Marian Pop era acuzat de un procuror DNA de conflict de interese. Procurorul şef de secţie, Lucian Papici, l-a infirmat pe procurorul de caz şi a declinat competenţa către Parchetul General. Acest precedent este invocat acum de PSD în favoarea lui Ponta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE