Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CCR discuta din nou constitutionalitatea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex

Postat la: 27.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Constitutionala discuta astazi din nou sesizarea facuta de Adrian Coman si Robert Hamilton pentru recunoasterea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Relu Adrian Coman, cetatean roman, si Robert Clabourn Hamilton, cetatean american, s-au casatorit in Belgia in 2010 si ridica acum o exceptie de neconstitutionalitate in privinta faptului ca in Romania nu este recunoscuta aceasta casatorie, atacand cateva articole din Codul Civil.

Pe agenda de astazi a Curtii Constitutionala figureaza dosarul nr.78D/2016 in care sunt implicati Coman Relu Adrian, Clabourn Hamilton Robert si Asociația ACCEPT, exceptia de neconstitutionalitate vizand art.277 alin.(2) și (4) din Codul civil:

Codul Civil, Art. 277. -

(1) Este interzisă căsătoria între persoane de acelaşi sex.

(2) Căsătoriile între persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.

(3) Parteneriatele civile între persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.

(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţiei pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile.

CCR a discutat aceasta problema in luna iulie a acestui an insa discutiile au fost amanate de mai multe ori pana in prezent. Trei milioane de romani au semnat o petitie elaborata de Coalitia pentru Familie in care cer redefinirea familiei in Constitutie prin înlocuirea termenului „soţi" cu formula „bărbat şi femeie". In luna iulie a acestui an, CCR a decis ca aceasta initiativa de revizuire a Constitutiei este constitutionala.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE