Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce notă a obţinut fiul ministrului Educaţiei la Evaluarea Naţională

Postat la: 01.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fiul ministrului Educaţiei a absolvit anul acesta clasa a VIII-a şi a susţinut săptămâna trecuta examenele Evaluării Naţionale. Fiul lui Sorin Cîmpeanu a obţinut nota 7.90 la examenul de Limba şi Literatura Română şi nota 7.25 la examenul de Matematică, relatează Hotnews.

Radu Cîmpeanu a depus contestaţie la Matematică, însă nota finală a rămas neschimbată. Astfel, fiul ministrului Educaţiei a încheiat Evaluarea Naţională cu o medie de 7.57. Marţi, s-au afişat pe edu.ro şi pe site-urile şcolilor, rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2015, după contestaţii. Pe baza notelor de la EVALUAREA NAŢIONALĂ, elevii vor fi admişi la liceu.

ADMITEREA ÎN LICEU se face prin repartizare computerizată, după ce elevii susţin, la finalul clasei a VIII-a, testele scrise de la Evaluarea Naţională, la limba romană, matematică şi limba maternă. MEDIA DE ADMITERE ÎN LICEU se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75%) şi media notelor din gimnaziu (25%). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.

REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ în licee are loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015. În a doua etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi.

În etapa a treia se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE