Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce se întâmplă dacă nu aveți CARDUL DE SĂNĂTATE. Acesta este obligatoriu de la 1 septembrie

Postat la: 04.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu cu data de 1 septembrie. Prin urmare, indiferent dacă aveți nevoie de o consultație ori o rețetă, trebuie să îl aveți la dumneavoastră. Altfel veți fi nevoit să plătiți pentru serviciile primite. Asta deși sistemul electronic de citire a cardurilor încă mai dă erori, iar sute de mii de asigurați nu au intrat încă în posesia documentului.


Sistemul cardurilor de sănătate nu funcționează încă perfect. Cu toate că acesta a devenit obligatoriu. Prin urmare, dacă vă prezentați la medicul de familie fără card, veți putea, în cel mai fericit caz, să beneficiați de o simplă consultație, dar nu veți putea obține rețete sau adeverințe medicale.

"Dacă cineva are o urgență sau și-a uitat cardul acasă nimeni nu-l ceartă și nu-l amendează. Noi o să-l consultăm, dar documentele care țin de Casa de Asigurări și care trebuie înregistrate cu ajutorul cardului, nu le putem emite decât dacă au acest document", spune dr. Ioan Mureşan, medic de familie din Cluj-Napoca.

Acest lucru este întărit de ministrul Sănătăţii. „Orice serviciu medical care nu este accesat în baza cardului de sănătate nu va mai fi decontat", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Pacienții se conformează. Cei care au mers la medic au avut la ei și cardul. Oamenii spun, însă, că este o bătaie de cap în plus, scrie citynews.ro.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE