Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce se întâmplă cu cursul LEU-EURO după șocul produs de Alegerile din SUA

Postat la: 09.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fluctuațiile importante de pe piețele financiare ale lumii se simt mai puțin la București, unde cursul leu-euro a revenit sub pragul de 4,5 lei, în jurul orei 11,30, după ce urcase la cotația 4,52 în primele ore ale dimineții.

Moneda naţională s-a depreciat uşor în raport cu moneda unică europeană în primele tranzacţii de miercuri, 9 noiembrie, cotaţiile urcând peste pragul de 4,52 lei/euro. Spre orele prânzului, cursul a revenit la valoarea de 4,49-4,50 lei/euro, unde se situează de mai mult de-o săptămână. Rămâne de văzut ce curs oficial va anunța BNR la ora 13.00. Monedele din regiune cu acelaşi regim precum leul românesc, de fluctuaţie controlată, înregistrau de asemenea deprecieri în raport cu euro.

Pe de altă parte, dolarul american s-a depreciat în raport cu celelalte mari valute de pe plan mondial. În jurul orei 10.20, ora României, euro era cotat cu 1,1117 dolari, cotaţie în creştere cu 0,8%. La Bursa de Valori Bucureşti, indicele BET, al principalelor zece titluri cotate, era în scădere cu 1,35% după deschiderea şedinţei, iar indicele mai extins BET-XT pierdea 1,51% la ora 10.22. Declinul de pe piaţa românească de capital este mai redus decât cel de pe marile pieţe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE