Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce trebuie să facem în cazul unui seism major

Postat la: 24.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs noaptea trecută în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter România s-a cutremurat puternic în noaptea de vineri spre sâmbătă, când în zona seismică Vrancea s-a produs un seism cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, acesta simţindu-se în mai multe zone din ţară, inclusiv în Capitală.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov anunţă că nu au fost înregistrare apeluri pentru intervenţii, însă oamenii au sunat la 112 pentru a cere sfaturi despre cum se procedează în aceste situaţii. Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, şi a avut epicentrul în zona seismică Vrancea. Acesta s-a simţit în toată ţara, mai puternic însă în jumătatea de est. Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a precizat că seismul a fost semnificativ, având un mecanism „destul de ciudat". „Seismul a avut un mecanism destul de ciudat deoarece efectele cutremurului au fost către nord-est şi estul României. A fost un cutremur de adâncime şi, la fel ca şi cele de suprafaţa, sunt foarte periculoase", a spus Ionescu pentru Digi24.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE