Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Centrele de detenție ale CIA: acuzațiile aduse României nevalidate de nicio anchetă oficială

Postat la: 14.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunicat de presă PNL. Marți, 13 octombrie, a avut loc o audiere în Comisia LIBE a Parlamentului European pe tema investigațiilor privind acuzațiile de transport și detenție ilegală a unor prizonieri de către CIA pe teritoriul UE.

Este un subiect care implică și România, țara noastră fiind recent subiectul unei misiuni a LIBE pe aceeași temă. Cu ocazia audierilor din Comisia LIBE, europarlamentarul PNL a avut o intervenție în care a susținut că "întâlnirile care au avut loc la București cu ocazia Misiunii LIBE, între membri ai Parlamentului European și oficiali de rang înalt din România, au demonstrat deplina deschidere a autorităților române și dorința lor de a menține un dialog pe această temă cu instituțiile europene.

"În 2008, raportul Comisiei Senatului Român nu a indicat existența niciunor dovezi referitoare la existența unor baze secrete americane, centre de detenție sau zboruri neautorizate ale CIA destinate transportului sau detenției unor prizonieri suspectați de acte de terorism. Ulterior, raportul Senatului american, desecretizat la finalul anului 2014, în ciuda volumului mare de informații valoroase pe care le conține, nu a adus nicio dovadă în plus și nici nu menționează România ca fiind gazda unor astfel de centre de detenție" a adăugat europarlamentarul PNL.

În finalul intervenției sale, Ramona Mănescu a concluzionat spunând că "Trebuie să ne rezumăm la fapte și dovezi concrete. România este membră a Uniunii Europene și NATO. De asemenea a adoptat Convenția Națiunilor Unite împotriva torturii. Valorile ce rezultă de aici sunt în centrul politicii de stat a României și țara noastră nu promovează niciun fel de compromisuri în privința drepturilor omului, indiferent de context. Tocmai de aceea, ancheta judiciară aflată în derulare în România trebuie susținută și lăsată să producă concluzii, ea având puterea și temeiul legal pentru a face lumină în acest caz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE