Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cererea de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu a fost respinsă pana in septembrie 2017

Postat la: 14.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judectoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare, în august 2014, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. El poate să depună o nouă cerere de eliberare, în septembrie 2017.

La termenul de marţi, la care se judecă cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu, procurorii anticorupţie au cerut instanţei amendarea Penitenciarului Rahova şi cercetarea directorului unităţii pentru obstrucţionarea justiţiei, DNA susţinând că centrul de detenţie nu a dat lista cu toate cărţile scrise de fostul senator, anchetatorii având doar numele cărţilor scrise în 2014 şi 2015. Judecătoria Sectorului 5 a respins solicitarea. De asemenea, procurorii au cerut nota internă făcută de fostul şef ANP, Cătălin Bejan, în care se analizează modalitatea în care mai mulţi condamnaţi au scris cărţi în închisoare şi deficienţele constatate. Şi această solicitare a fost respinsă.

La propunerea DNA de a pune la dispoziţia instanţei manuscrisele lucrărilor executate, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut suspendarea şedinţei timp de o jumătate de oră pentru precizând că fostul senator a mai scris 27 de cărţi înainte de a fi încarcerat şi că "nu şi-a descoperit vocaţia în penitenciar". Judecătoria Sectorului 5 a suspendat şedinţa de judecată o oră pentru ca probele să fie depuse.

După o oră şedinţa a fost reluată, bibliografia şi manuscrisele cărţilor lui Dan Voiculescu au fost aduse cu un cărucior în sala de judecată. Avocatul fostului senator a depus o listă cu 25 de lucrări semnate de Dan Voiculescu în intervalul 1973-2014. Procurorul de şedinţă a cerut amânarea pentru a fi prezent şi inculpatul, avocatul lui Voiculescu precizând că legea îi permite să nu participe la proces, făcând o cerere în acesta sens. Judecătorul a respins cererea DNA de amânare, constatând, de asemenea, că Voiculescu a executat fracţia de pedeapsă pentru a putea cere eliberarea. Procesul a fost suspendat până la ora 16.00 pentru ca procurorul să studieze probele depuse.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE