Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Chirilă contraatacă: "E dreptul meu să fiu informat corect de Ministerul Sănătăţii în cazul Colectiv"

Postat la: 12.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-un text publicat miercuri, pe blogul său, artistul a vorbit despre dreptul cetăţenilor români de a fi informaţi de Ministerul Sănătăţii atunci când au loc tragedii precum cea de pe 30 octombrie.

"Mă numesc Tudor Chirilă şi sunt artist. Nu am studiat medicina, aşa cum nu am studiat nici dreptul, dar mi se pare normal să ştiu ce drepturi am ca cetăţean, ca artist interpret, compozitor etc. De-a lungul timpului, am fost tratat în diverse spitale, atât din România, cât şi din străinătate. Am cunoscut medici români extraordinari, unii dintre ei îmi sunt foarte buni prieteni. Am un respect deosebit pentru această meserie. De fiecare dată când m-am aflat în faţa unei afecţiuni am stat de vorbă cu medici, mereu mai mulţi medici, ca sa am o perspectivă cât mai clară asupra situaţiei. Nu sunt un pacient comod, pun multe întrebări, vreau să înţeleg care sunt opţiunile, care sunt riscurile. Şi nu-mi cer scuze pentru asta. Dimpotrivă, cred că e datoria şi dreptul meu. Aşa cum, atunci când peste 150 de oameni ajung în spitale în stare gravă în urma unei tragedii naţionale, cred că e dreptul nostru, ca cetăţeni ai acestei tari, să fim informaţi corect şi în timp util de către Ministrul Sănătăţii şi de către Comitetul pentru situaţii speciale de urgenţă cu privire la situaţia lor şi la planul de soluţionare a crizei", a scris Tudor Chirilă.

"Mi s-a reproşat că prin mesajele mele pun presiune pe medici, în condiţiile în care ţintele mesajelor mele au fost administratorii spitalelor şi autorităţile. Oare faptul că ministrul Sănătăţii îşi permite să afirme într-un mod de-a dreptul ceauşist că 'avem de toate, nu avem nevoie de nimic' nu pune presiune pe medici? Am citit articolul postat ieri de Asociaţia Dăruieste Viaţă şi mi-au atras atenţia următoarele fraze: 'În 8 spitale de urgenţă din Bucureşti, dintre care doar 2 de arşi, au ajuns în aproximativ 2 ore peste 180 de victime; medicii s-au mobilizat, au lucrat extraordinar, au făcut imposibiliul ca să-i salveze... au lucrat 24 de ore fără oprire. În timpul ăsta, România nu a stat în loc. Accidente, infarcturi, traume s-au întâmplat ca în orice altă zi şi alte zeci de victime au ajuns în continuare la serviciile de urgenţă din aceste spitale... cineva a trebuit să-i preia şi pe aceştia.[...] Medici care nu tratează arşi în mod obişnuit s-au trezit puşi în situaţia de a se ocupa de zeci de victime, zeci de ore la rând, până la epuizare, fără protocoale şi fără dotările minime necesare. Ei au fost primii sacrificaţi, alături de pacienţii lor'. De altfel, cam toţi medicii străini care ne-au vizitat în ultima săptămână au subliniat faptul că, deşi medicii noştri sunt foarte competenţi, sunt suprasolicitaţi. Este nevoie de ajutor!", a mai notat solistul trupei Vama.

Totodată, Chirila a atras atenția asupra faptului că nu au fost suficiente paturi pentru arși: "Dr. Sarah Pape din UK care ne-a vizitat recent a constatat dincolo de calitatea excelentă a medicilor români, că aveam peste 150 de victime și doar 25 de paturi speciale pentru arși". Solistul a încheiat: "Nu pot să inchei înainte să-l felicit public pe domnul Ministru al Sănătății Nicu Banicioiu pentru aparatul de comunicare și relații publice care se ocupă atât de abitir de spălarea imaginii dumnealui. Declarațiile mele de săptămâna trecută la adresa dumnealui au generat o avalanță de reacții prompte din partea păpușelelor de la televiziunile păpușarului pușcăriaș. Dar nu poți lua în seamă păpușile când știi că există păpușarul".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE