Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine sunt judecătorii care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui. Magistrat, în motivarea de eliberare: „Pericolul social concret s-a diluat"

Postat la: 22.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorul Georgina Moldovan a fost cea care a decis eliberarea celor trei violatori care şi-au recunoscut faptele. Astăzi vă prezentăm cine sunt magistraţii care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă până la leşin.

În prezent, violatorii sunt liberi. Victima e pusă la zid, condamnată chiar de oamenii din comuna violatorilor. Trei au recunoscut Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Toţi cei şapte au fost arestaţi preventiv. Pe 2 aprilie, trei dintre inculpaţi - Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru şi Surleac Ioan - au anunţat că recunosc acuzaţiile aduse şi doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată. Cei trei au semnat acordul de recunoaştere, iar ulterior judecătorul de caz a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Ceilalţi patru violatori rămaşi după gratii au contestat imediat menţinerea stării de arest preventiv, iar Judecătorii Tribunalului le-au dat câştig de cauză, dispunând şi în cazul lor plasarea în arest la domiciliu. Ambii judecători au părăsit Vasluiul Georgina Moldovan (Judecătoria Vaslui) şi Viorel Munteanu (Tribunalul Vaslui) sunt cei doi magistraţi care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă în noiembrie 2014. Prima dintre cei doi magistraţi, Georgina Moldovan, este cea care a decis pe 2 aprilie eliberarea din arest preventiv a celor trei indivizi care şi-au recunoscut faptele.

O săptămână mai târziu, Viorel Munteanu a dispus eliberarea din arestul Poliţiei şi plasarea în arest la domiciliu şi a celorlalţi patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele. Amândoi magistraţii erau catalogaţi drept printre cei mai titraţi „penalişti" vasluieni, Georgina Moldovan fiind Preşedintele Judecătoriei Vaslui la data pronunţării hotărârii, iar Viorel Munteanu - preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Vaslui. Amândoi judecătorii au părăsit Vasluiul după decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive a celor şapte violatori.

La o săptâmână după pronunţarea controversatei hotărâri, pe 7 aprilie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat numirea Georginei Moldovan în calitate de personal de instruire propriu, cu normă întreagă, la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG), în cadrul departamentului de formare profesionala continuă, la disciplina Procedură Penală. Anterior, Georgina Moldovan a solicitat CSM demisia din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui. Plenul CSM a aprobat atât demisia din funcţia de preşedinte, cât şi detaşarea judecătorului Georgina Moldovan în cadrul SNG, pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 mai 2015, cu posibilitatea prelungirii detaşării cu încă trei ani. Georgina Moldovan ocupa funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Vaslui din iulie 2013.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE