Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciolos: Am discutat despre perspectiva ca BMW sa fie mai prezenta in Romania

Postat la: 06.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Ciolos a declarat, luni, in timpul unei vizite in Germania, ca a discutat cu reprezentantii BMW despre perspectiva ca aceasta companie sa fie mai prezenta in Romania, in special in domeniul modelelor electrice, precizand ca un grup de specialisti IT ai companiei urmeaza sa vina in tara.

"Am discutat si despre perspectiva ca BMW, in anii urmatori, sa fie mai prezenta in Romania. Am prezentat oportunitatile legate de sectorul de cercetare-dezvoltare si de domeniul IT, unde Romania ofera deja anumite facilitati.

BMW lucreaza mult cu cercetare-dezvoltare si cu domeniul IT in dezvoltarea modelelor care polueaza mai putin, a modelelor electrice. Am convenit ca in urmatoarele saptamani sa organizam in Romania vizita unui grup de specialisti in IT de la sediul companiei BMW pentru a intalni diferite companii romanesti in acest domeniu, sa vedem oportunitatile in viitor", a declarat Dacian Ciolos.

El a mai spus ca exista un interes din partea companiei auto de a "se uita mult mai atent la potentialul pe care il are Romania. "Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice si in contextul in care in Romania in domeniul IT, in domeniul cercetarii dezvoltarii lucrurile evolueaza bine, ar putea sa existe anumite apropieri. Dar nu as vrea sa anticipez discutiile", a precizat premierul Romaniei.

Dacian Ciolos a mai spus ca s-a intalnit si cu reprezentantii mai multor companii care au deja investitii in Romania, dar si ai firmelor care doresc sa investeasca in tara noastra, printre care si ai unor companii de IT.

"Mesajul principal pe care am vrut sa-l transmit este ca Romania este in continuare un mediu foarte propice pentru a investi, in general cu atat mai mult investitii provenind din Bavaria, dat fiind ca aici traiesc peste 100.000 de etnici germani de origine romana, care constituie o punte de legatura intre Bavaria si Romania", a adaugat Ciolos. El a mai spus ca a discutat si cu alte companii care intentioneaza sa investeasca in Romania, atat in industria civila, cat si n industria militara.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE