Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod Portocaliu de CANICULĂ, sâmbătă 5 septembrie. Vezi județele afectate

Postat la: 05.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare COD GALBEN si una COD PORTOCALIU de canicula, valabile, sambata, 5 septembrie. De asemenea, meteorologii au emis, in paralel, si o informare meteo de ploi si vijelii, valabila in intervalul 5 septembrie, ora 12.00 - 6 septembrie, ora 23.00.

COD PORTOCALIU. In judetele Teleorman, Giurgiu si Calarasi maximele termice se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COD GALBEN. Sambata, 5 septembrie, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In cursul zilei de duminica, 6 septembrie in sud-estul teritoriului vremea se va mentine calduroasa, izolat caniculara.

In paralel, meteorologii au emis si o informare meteo de ploi si vijelii, valabila in intervalul 5 septembrie, ora 12.00 - 6 septembrie, ora 23.00. Astfel, pe parcursul zilei de sambata, 5 septembrie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in regiunile vestice, nordice si centrale si in zonele de deal si de munte. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

In sudul si nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, in special in noaptea de sambata spre duminica ( 5/6 septembrie), iar in est si sud-est cu precadere in seara zilei de duminica si in primele ore ale noptii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE