Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisia Europeană a fost sesizată cu privire la plafonarea tarifelor RCA

Postat la: 03.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uniunea Asiguratorilor din România a sesizat Comisia Europeană cu privire la plafonarea RCA, după ce Guvernul României a adoptat, miercuri, Hotărârea de Urgenţă care prevede plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă de şase luni.

Companiile de asigurări spun că plafonarea tarifelor RCA încalcă principiul pieței libere și concurențiale din Constituția României, deși în legea concurenței este permisă înghețarea prețurilor în anumite situații de criză. Companiile spun că România poate fi sancționată pentru încălcarea legilor comunitare, deoarece, conform normelor europene, plafonarea unor tarife în absența unui sistem general de control al prețurilor este interzisă. Noile tarife vor intra în vigoare în 10 zile de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Plafonarea în ceea ce privește noile tarife RCA pe timp de șase luni a fost adoptată miercuri de Guvern, iar în ședință s-a votat și o anexă cu prețurile maxime la care pot fi vândute polițele. De asemenea, s-a decis și includerea în actul normativ și a mașinilor electrice care nu fuseseră luate în calcul și urmau să devină ilegale. După ce va intra în vigoare această măsură, companiile care vor depăși pragurile precizate de Guvern riscă amenzi de până la 50.000 de lei. Cu toate acestea, firmele de asigurări se vor orienta cel mai probabil spre limita maximă a prețurilor pentru a mai amortiza din pierderile cauzate de această măsură.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE