Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisia Națională de Prognoză a revizuit în scădere proiecția privind inflația în 2016

Postat la: 16.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia Națională de Prognoză (CNP) a revizuit în scădere proiecția privind inflația pentru acest an, de la 0,9% în primăvară la minus 0,5% în Prognoza preliminară de toamnă 2016, publicată pe site-ul instituției, informează Agerpres.

Prognoza pentru anul viitor a fost menținută la 2,5%.

Banca Națională României (BNR) prognozează o inflație de minus 0,4% pentru finalul acestui an, cu un punct procentual sub estimarea anunțată în luna mai a acestui an, de 0,6%, potrivit Raportului trimestrial asupra inflației prezentat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în data de 8 august.

Pentru finalul anului viitor, banca centrală estimează o inflație de 2%, de asemenea în scădere față de prognoza cuprinsă în Raportul din luna mai, de 2,7%.

Pentru acest an, CNP estimează un curs de schimb de 4,48 lei/euro, în creștere față de 4,46 lei/euro în primăvară, iar pentru anul viitor de 4,46 lei pentru un euro, față de 4,44 lei/euro estimat în primăvară.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE